Skicka blommor online med blomsterbud

Att skicka blommor med bud har funnits i många år och varit modellen för hur nya liknande tjänster byggts. Blomsterbud är ett populärt sätt att visa uppskattning till någon. Vanligt är att man skickar blommor om man bor långt bort och/eller inte har möjligheten att närvara vid högtidliga tillfällen som t.ex. bröllop eller födelsedagar. Det fyller också en viktig funktion för de som på distans vill visa sin kondoleans och sorg vid begravningar.

Blombud på nätet

Internet har gjort det väldigt lätt att skicka blommor online (blommografera). Det finns flera färdiga paket att välja på inom olika teman; födelsedagsblommor, examensblommor, romantiska buketter eller ”krya på dig”-blommor.

När man lagt sin beställning sätter en florist ihop buketten och blommorna levereras till mottagaren det utsatta datumet. Om man är ute i sista stund finns det ändå bud som kan leverera samma dag om buketten ska levereras till en adress i en stad. Vanligt är att man måste lägga sin order före kl 12.00 för att leveransen ska hinna göras.

I samband med beställningen kan du ange hur blommorna ska levereras. Det kan vara att de ska levereras till en granne som är hemma och kan ta emot. Eller så godtar du att blommorna hängs på dörren hos mottagaren. Är du extra noga med att se till att de kommer fram så kan du be blombudet att ringa innan leverans.

Läs mer här om att köpa rosor online

Tillbehör till blombuketten

När du beställer en blombukett för att skicka blommor online kan du välja att köpa tillbehör till blommorna. Vanligtvis erbjuds cellofan, vaser och växtnäring. När man ger blommor till någon är det brukligt att skriva ett kort som hör till. När du beställer online skriver du vad som ska stå i kortet och vilken händelse det är du vill uppmärksamma. Du kan även lämna ett meddelande till floristen ifall du vill.

Var kan man beställa blommor på Internet?

En stor leverantör av blommor är Euroflorist, som har ett heltäckande sortiment och kan leverera över blommor över hela världen.


Euroflorist bjuder på 12% rabatt om du använder rabattkoden MAMMA12TD. Gäller valfri bukett under perioden 20-27/5 2018.

» Gå till Euroflorist


Andra svenska blomstersajter du kan kika på är:
Flowerhouse (Hela Sverige)
Blomsterbudskungen.se

Fler guider om att skicka blommor