Skicka blommor med blomsterbud

Att skicka blommor med bud, blommografera, är ett sätt att visa uppskattning och omtanke till någon som man tyvärr inte kan uppvakta personligen. Ett blombud tar emot en beställning, sätter ihop buketten och levererar till mottagaren på bestämd plats och tid. Blomsterbud kan du anlita på distans vid sorgliga händelser då du vill visa din kondoleans vid till exempel begravningar.

Blombud du beställer på nätet

Internet har gjort det väldigt lätt att beställa ett blombud och skicka blommor i Sverige men också utomlands. Det finns flera färdiga blompaket att välja på inom olika teman som födelsedagsblommor, examensblommor, romantiska buketter eller ”krya på dig”-blommor.

På floristernas hemsidor kan man välja bukett och göra den personlig med extra tillbehör och budskap. När du lagt en beställning kommer en duktig florist att sätta ihop buketten och blomsterbudet levererar till mottagaren det valda datumet.

Om du är ute i sista sekunden finns det några blombudsfirmor som kan leverera samma dag. Vanligt är att du då måste lägga din order före kl 12.00 och att leverans ska ske inom samma stad/område som en ansluten blomsterbutik finns på.

I samband med beställningen kan du ange hur leveransen av blommorna ska göras. Det kan vara att de lämnas till en granne som är hemma och kan ta emot eller så godtar du att blommorna får hänga på dörren hos mottagaren. Är du extra noga med att se till att de kommer fram så kan du be blombudet att ringa innan leverans.

Var kan man beställa blommor på Internet?

En stor leverantör av blommor är Euroflorist, som har ett heltäckande sortiment och kan leverera över blommor över hela världen. Ett nätverk av florister finns att nå genom samlingssidan FloristeriSverige.se


Vi rekommenderar
» Euroflorist
» Interflora
» Bringbloom
» Floristerisverige


Andra svenska blomstersajter du kan kika på är:

Tillbehör till blombuketten

När du beställer en blombukett för att skicka blommor online kan du välja att köpa tillbehör till blommorna. Vanliga, enkla tillbehör är cellofan, vaser och växtnäring. När man ger blommor till någon är det också brukligt att skriva ett kort.

När du beställer online skriver du vad som ska stå i kortet och vilken händelse det är du vill uppmärksamma. Du kan även lämna ett meddelande till floristen ifall du vill.

Skicka choklad med blommorna

Med blommor och blad och en låda choklad kan man visa uppskattning eller gratulera nästan vem som helst. Det är en av de mest populära presenterna man kan beställa från blomsterbud och presentbutiker online.

Vissa butiker har färdiga paket för den som vill skicka blommor och choklad, men Euroflorist ger även möjlighet att addera choklad som tillval till de blommor som du gillar bäst.

Utbudet av blommor är enormt stort, men antalet olika choklad är mer begränsat. Det finns dock tillräckligt för att det ska falla i alla smaker. Vill du skicka presentkorg finns det många fyllda med goda delikatesser förutom choklad.

>> Här kan du se Euroflorists utbud online <<

Skicka med en nalle till blombuketten

Ett annat populärt tillbehör som många väljer är mjukisdjur och då speciellt nalle där det finns speciella nallebud. Vill du att blommorna ska vara huvudpresenten är det återigen hos floristbutikerna du ska beställa.

Bringbloom för Fairtrade-märkta snittblommor

Blomsterbudstjänsten Bringbloom arbetar med utvalda odlare som är Fairtrade-märkta. Den märkningen innebär att du som handlar bidrar till bättre arbets- och levnadsvillkor för de som arbetar på plantagerna.

Så om du vill ge dubbel omtanke kan du beställa snittblommorna genom Bringbloom. Tips! Låt sidan ladda klart så kommer det en inbjudan om 10% rabatt när du signar upp dig till deras nyhetsbrev.

» Bringbloom

Dubbel omtanke med bukett och välgörenhet

I samband med att man beställer ett bud med blommor kan man också passa på att ge pengar till välgörenhet. Interflora har till exempel kört ett samarbete med Läkare utan Gränser där 30 kr av det du betalar går till  livräddande sjukvård.

De matchar din gåva med 30 kr så totalt går 60 kr till organisationen. Andra välgörenhetsorganisationer som de arbetat med är Cancerfonden. Här kan du se aktuella partnerskap hos Interflora just nu.

Exempel på billiga blommor

Alla plånböcker är inte lika stora och därför har vi plockat ut exempel på några av de billiga blommorna som blombud säljer. Vi har valt ut de tre billigaste blomsterarrangemangen från varje sajt.

Billigaste blommorna hos Euroflorist

Skicka blommor billigt - GerminiSöta germini

En bukett fylld med söta germinis i ljusa färger. Den perfekta presenten till födelsedagsbarnet, din bästa vän eller till vem som helst som du vill glädja med en söt blomhälsning.

175 kr

En röd rosEn röd ros

Tala blommornas språk! 1 röd ros – Du är mitt allt.

95 kr

Röd ros + nalleRöd ros + Nalle

Den sötaste gåvan – en gosig nalle och en stor röd ros. Den perfekta överraskningen till den du älskar och vill skicka en puss och kram till.

190 kr

» Se hela utbudet hos Euroflorist

Fler guider om att skicka blommor