Blommor med leverans i brevlådan

Vi har hittat en ganska unik tjänst för leverans av blommor till brevlådan. Blombruket heter den och deras florister plockar ihop veckans blommor, packar de i en kartong tillsammans med instruktioner för arrangemanget. Mottagaren får blomleveransen till sin brevlåda och sätter ihop buketten själv på ett snyggt sätt i en egen vas.

Blombrukets färska snittblommor kommer i ett paket i brevlådan

Första gången vi såg konceptet var på SVTs program Draknästet, där grundaren var en av de entreprenörer som fick pitcha sin affärsidé för drakarna. Det var den 21 september 2023 som Malin Brandén syntes i TV-rutan och direkt efter programmet kraschade hemsidan för att så många ville besöka den för att titta närmare på erbjudandet.

Blombruket från starten till idag

Företaget grundades 2019 och Malin Brandén tog klivet ut från samhällsplanering på Kalmar kommun till att börja jobba med sin affärsidé, att leverera snittblommor direkt till brevlådan.

Malin började bygga sitt företag helt på egen hand i början men fick 2021 hjälp från investerare och coacher genom Kalmar Science Parks Incubator. Det året omsatte Blombruket cirka 1,3 Mkr och gjorde en förlust på 340 tkr.

Under 2022 lyckas de nästan dubbla omsättningen och det verkar ha funnits tankar om att bredda marknaden till internationell handel. Varumärket Letterbox flowers registrerades 2022-05-02.

Omsättningen har ökat år för år och vid bokslutet i december 2023 redovisades en omsättning på 3 Mkr och de närmade sig att börja gå med vinst. Några pengar från drakarna i Draknästet blev det inte.

torkade blommor med leverans till brevlådan
Blombrukets torkade blommor levereras direkt till brevlådan

Ett tips som Malin fick i TV-programmet Draknästet var att bredda sortimentet till att också erbjuda torkade blommor.

Så beställer du blommor med leverans i brevlådan

Alla produkter passar bra att beställa både till dig själv och som blombud. Det funkar så här:

  1. Välj en prenumeration, ett enstaka paket eller bara veckans bukett. Om du väljer prenumeration så ska du välja leveransvecka eller intervall.
  2. Blommorna levereras till din eller mottagarens brevlåda. Om paketet inte får plats lämnas det vid dörren.
  3. Du (eller mottagaren) arrangerar buketten i valfri vas hemma, med hjälp av floristens recept som medföljer leveransen.