Skicka present på Alla Hjärtans Dag

Det skickas mycket presenter på Alla Hjärtans Dag i Sverige som alltid den 14:e februari. Traditionen med Valentines Day har ett ursprung i en tradition som härstammar från helgonet Sankt Valentin.

Happy Valentines Day skrivet med alfapetbokstäver, omgiven av presenter

Det var inte förrän i slutet på 60-talet som vi började firade Alla Hjärtans Dag här i Sverige. Till mångt och mycket är det en kommersiellt instiftad dag för att öka köp av presenter. NK gjorde ett försök redan 1956 och svenska branschen för blommor året efter.

1985 blev Alla Hjärtans Dag en offentlig accepterad dag då den markerades i våra kalendrar. Under sista decenniet förra århundradet, alltså 1990-talet, tog det rejäl fart då dagen blev uppmärksammad mycket i skolor där man kunde ge rosor anonymt till klasskompisar eller andra elever på skolan.

Vanliga presenter som skickas på Alla Hjärtans Dag

Det finns många sätt att visa kärlek till varandra på. Gåvor är en gammal tradition och den är en enkel handling som många kan utföra även om ord och ömhet kanske leder längst.

Tre väldigt vanliga presenter som folk skickar med bud på Alla Hjärtans Dag är:

  1. Rosor
  2. Geléhjärtan
  3. Choklad

Om man vill ge bort rosor ska det vara mörkröda rosor just denna dag. Det gäller att vara ute i god tid för efterfrågan är betydligt större än tillgången. Lyckas man inte få tag på rosor kan man välja mörkröda tulpaner eller nejlikor som också symboliserar stark kärlek.

Är det en kille du ska ge present till kan du ta en titt på de här tipsen på Alla Hjärtans Dag presenter till honom.

Andra färger på rosor har andra budskap där vit kan betyda vänskap, vilket också passar in just denna dag. En rosa eller gul blomma sägs betyda ”span” i ungdomskretsar.

Skicka en Alla Hjärtans Dag present

Bor man långt ifrån varandra kan man idag praktiskt och smidigt skicka en present. Flera av de nättjänster som erbjuder presenter som bud har speciella paket för just Alla Hjärtans Dag.

En sån är Bluebox där du får över 150 olika förslag och kan välja till inslagning, hälsningskort och när presentboxen ska skickas för att nå mottagaren rätt dag.

Kärleksfull blombukett med blombud

Genom blomsterbud kan man välja att skicka blommor till någon man vill uppvakta. Gör man det online väljer man helt enket ut en fin bukett, rosor eller annan sort. Till blommorna kan man sen lägga till en hälsning på ett kort eller någon annan gåva.

När man sen betalar väljer man till vem presenten ska skickas och anger sina egna uppgifter för betalning. Man kan också ange en dag och tid då leveransen ska ske. Blombudet åker då ut med presenten enligt instruktionerna.

Hos Euroflorist finns ett par riktigt fina färdiga buketter som passar till Alla Hjärtans Dag. Det heter Röd Passion och Rosa Kärlek.

Blombukett med rosa blommor

Behöver du hjälp med att hitta på en fin text till blomkortet finns det fina förslag på hemsidan.

Spartips! Kolla om det finns rabattkoder hos Euroflorist som ger några sparade kronor.

Kramgo nalle

Nallebud är ett populärt sätt att skicka gåva på, så även under Valetindagen. Vi har skrivit hel guide om just Alla Hjärtans Dag nallar som du kan läsa. En väldigt vanligt typ av nalle som ges bort är Miranda nallen med Me to Yo budskap.

Butiker med nalle som present

Skicka choklad och godis med bud

En till populär present som enkelt kan beställa på nätet är choklad och godis. Det finns speciella chokladbud med lyxiga chokladkakor. Choklad gillar väl de flesta och en ask med chokladhjärtan passar utmärkt som Alla Hjärtans Dag-present.

Godis är ett till tips för den som vill ge en ätbar present. Godisboxen är en av de största på nätet när det gäller att skicka godis som present. Deras temaboxar heter Love-boxen och Sweetheartboxen. Till boxen kan man välja kärleksmotiv just för den 14 februari – Alla Hjärtans Dag.

Fina glas med gravyr

Ett till tips är att fixa några riktigt snygga kvalitetsglas med gravyr. Du kan göra gravyren fint personlig med eget budskap. Se mer här.

Tyvärr kan dessa inte levereras direkt till mottagaren av presenten, men du får se till att skapa ett perfekt tillfälle att överlämna de istället.