Miranda nallar

nalle-puss-kram-13cm-me-to-you-miranda-nalleMiranda nallar eller Me to You-nallar som de också kallas kom till världen 1987. Det var företaget Carte Blanche Greetings Ltd som visade upp den första teckningen med nallen. På företaget jobbade en illustratör vid namn Michael Payne som hade en båt med namnet Miranda. Han ritade den första nallen. Kärt barn har många namn sägs det och Mirandanallen kallas också för Tatty Teddy x. Idag är det flera olika illustratörer som skapar Miranda.

Första Miranda-nallen föddes år 2000

Den första producerade mjukisnallen såg dagens ljust först ett drygt decennium senare, år 2000. Man försökte göra nallen så lik teckningen på gratulationskorten som möjligt. Kort, grå päls, svarta ögon, blå näsa och en vit spegling på vänster sida.

Alla nallar tillverkas för hand, är CE-märkta och följer EU’s regler för mjuka leksaker. Ögon och nos är dragfasta. Materialet är flamsäkert och fritt från giftiga kemikalier.

På armar och huvud har nallen stygn och fastsydda lappar. ”Me to you” finns skrivet på nallens vänstra baktass och de allra flesta kallar nallen idag för det istället för Miranda.

Me To You i flera olika storlekar

Idag kan man köpa en ”Me To You” nalle i flera olika storlekar. De minsta är ca 5 cm höga och de största uppåt 80 cm. Nallarna kan vara utsmyckade med olika accessoarer som t.ex. en ros eller ett hjärta.

Några nallar har också alternativa texter skrivna på kroppen som t.ex. ”Jag älskar dig”, vilket är en vanlig present till Alla Hjärtans Dag. En annan som funkar som present till mycket är ”Grattis” Miranda nalle.

Vill man vara extra unik kan man få sin egen hälsning på en Me To You nalle!

Köpa Me To You (Miranda) nallar online

En bra sida för dig som vill köpa en nalle online är Nalleriet. De har många olika varianter av Me To You / Miranda nallar i sitt sortiment. Här är några av våra favoriter:

nalle-haller-i-ros-18cm-me-to-you-miranda-nallenalle-med-paket-happy-birthday-25cm-me-to-younalle-puss-kram-13cm-me-to-you-miranda-nalle

Klicka här för alla Nalleriets Miranda-nallar