Chokladbud

Med ett chokladbud kan du helt enkelt skicka choklad till någon du gillar och som du tycker är värd lite extra gott just nu. Det finns flera tjänster där du kan beställa chokladgåvan och få den levererad med bud eller post till mottagaren.

Chokladbud med presentask, chokladpraliner

De allra flesta tycker nog att blommor är fint, men de går ju inte att äta! Choklad tycker väl alla om och det finns ju i så många olika smaker och utformningar. Varför inte beställa ett bud med choklad till någon du vill uppvakta med en trevlig hälsning!

Skicka choklad med bud online

Det finns både specialiserade chokladbud och budtjänster där choklad ingår i sortimentet. Hos en del är det exklusiva chokladpraliner eller chokladkakor och hos andra finns billigare, generell och kanske mer omtyckt choklad som Daim, Dumle eller Marabou.

De flesta bud går att skicka till valfri adress i hela Sverige medan andra har lokal leverans bara i Stockholm, Malmö, Göteborg eller andra större städer. I listan här nedanför har vi inkluderat webbshoppar, godisbutiker och blombud som har choklad i sortimentet och där man själv betalar men sätter en annan adress som mottagare.

ButikUtbud av chokladLevererar till
presenteriet logotyp
Presenteriet
Chokladpraliner, Chokladtryffel, Chokladbräck, Likörfylld Choklad, Chokladkaka, ChokladstrutarHela Sverige (Hempaket, Utlämningsställe)
Logo för chokladbudet
Chokladbudet
Chokladpraliner, Ekologisk Choklad, Chokladprenumerationer, Chokladaskar, Belgiska praliner, ChokladstrutarHela Sverige (Varubrev PostNord, MyPack Home, Utlämningsställe)
Logotyp för Godisboxen
Godisboxen
Ekologisk & Fairtrade Chokladkakor, Praliner, Kaffechoklad, Chokladkolor, Nougatchoklad, Frukt/Bär doppad i chokladHela Sverige (Varubrev PostNord)
Bluebox logotyp
Bluebox
Chokladpraliner, Chokladaskar, Chokladtryfflar, Lakrits med chokladSverige, Finland, Danmark (Paket till Utlämningsställe)

Så levereras chokladbud i Sverige

I tabellen över olika chokladbud har vi listat hur de levereras. För att förklara lite tydligare hur det funkar och vad de olika alternativen innebär kan du läsa på respektive butiks leveransvillkor men kortfattat är det så här:

  • Varubrev PostNord: går med vanliga postbilen och stoppas i brevlådan så länge det inte är skrymmande. Om det inte får plats kan det i vissa fall lämnas framför dörren, annars körs det till närmaste utlämningsställe. Tar vanligtvis 2 arbetsdagar och är spårbart.
Varubrev lämnas i postlådor
  • Utlämningsställe (ombud): en butik, kiosk eller bensinstation som tar emot och lämnar ut paket. Större leveranser av choklad och andra gåvor får man hämta ut där. En avisering på SMS skickas till mottagaren när paketet finns att hämta ut. Spårbar leverans.
  • Hempaket: ett postbud kör ut paketet till ditt hem enligt överenskommen tid. Vissa leveranser sker utan kvittering. Krävs kvittering och man inte är hemma går leveransen vidare till utlämningsstället och man får en avisering. Spårbar leverans.

Choklad kan vara känsligt för värme men så länge det inte blir lämnat i solen eller i en postlåda som blir varm är det sällan problem.

Om mottagaren av din chokladpresent är ett barn rekommenderas att man anger målsmans namn som C/O. Det för att brevbärare inte alltid har uppgifter om boende på en adress och barnets namn inte finns på postlådan.

När man skickar ett chokladbud till ett företag måste man ange både företagets namn och personen som ska ta emot gåvan. Är det ett stort företag bör man också ange vilken avdelning som mottagaren arbetar på.

Kombinera chokladpresent med andra gåvor

Förutom choklad finns det såklart massor av annat godis och gott man kan skicka. Ett godisbud kan bestå av blandat godis kombinerat med andra presenter som nalle, biobiljetter eller lotter.

Chokladälskare kan också uppskatta att få en upplevelse som involverar choklad. Det finns allt från chokladprovning till kurser i hur man gör praliner. Här tycker vi att GreatDays har det bästa utbudet av chokladupplevelser.