Nallegram

En variant på gram är den där man skickar en nalle som personlig uppvaktning. Nallegrammet är ett av dem gram som varar i flera år. Nallegrammet är vanligt som doppresent, dopgåva eller födelsedagspresent.

Nallebudet med blommor och choklad

En onlinetjänst som erbjuder nallebud är Nallebudet.se. Där kan man köpa färdiga paket med nalle, blommor och choklad i ett för strax under 200 kr. Andra paket man kan köpa är på teman som t.ex. Dop, Konfirmation, Kärlekspaket och till nyfödda.

Vill man själv sätta ihop ett nallepaket så kan man göra det enkelt. Beställer du innan 17.00 på vardagar skickas din hälsning redan samma dag och nallen når mottagaren nästföljande vardag. Det går även att skicka nalle till USA, England, Tyskland eller våra grannländer Norge och Finland.

Nalleriet – för de som älskar nallar!

nalleriet-1533Ett givet stopp för dig som gillar nallar är Nalleriet. Det är varmt rekommenderat även om du ”bara” ska köpa en nalle till dig  själv.

Om du ska skicka en nalle till någon finns det många olika teman att välja mellan.

För att nämna några exempel:

  • Vänskapsnallar
  • Kärleksnallar
  • Värmenallar
  • Födelsedagsnallar

Ja, det finns helt enkelt många olika som passar olika högtider och tillfällen. I butiken finns nallar från kända märken som Bukowski, Steiff och Me To You (Miranda).

Till Nalleriet.se >>

Nalle med personligt budskap

På sajten Nallegram kan man beställa nallar med personliga budskap. Bland annat finns Lasse Berghagens Teddybjörnen Fredriksson där man sätter sitt eget budskap på nallens tröja. Det finns flera olika färger att välja bland och ditt budskap, på max 45 tecken, broderas på tröjan.

Vill du ha ett längre budskap kan du be om att budet stoppar ner ett kort för en extra kostnad. Därutöver kan du smycka nallen ännu mer; med studentmössa, tomteluva och mer text på ryggen.

Om du ska beställa ett nallegram och väljer BRIS-nallen går 100 kr av det du betalar oavkortat till Barnens Rätt i Samhället!

Presentbutiker som erbjuder alternativ leveransadress

Presenteriet.se kan man lägga en beställning och ha olika leverans och fakturaadresser. Det gör att du kan beställa en nalle och skicka till en vän.

Relaterade sidor om nallar

Nallarnas egen dag den Internationella Nalledagen

Ja, nallarna har faktiskt sin egen dag varje år. Ända sen 1998 har man firat Internationella Nalledagen den 27:e oktober. Det är samma dag som Theodore Roosevelt, amerikansk president, föddes och det är ju han som gett namn åt Teddy Bears.

År 2001 infördes också en födelsedagssång – Bamsefars födelsedag. Det är PR-föreningen som instiftat dagen för att ära alla nallebjörnar i världen. År 2002 fyllde Nallebjörnen 100 år.