Skicka present till nyfödd

Har någon du känner precis fått tillökning i familjen och kommit hem med en nyfödd liten bebis? Om du bor för långt bort för att åka dit och gratulera på plats kan du skicka present till nyfödd med posten eller med bud. Vi har gjort en lista med lite olika tips på fina gåvor till de nyfödda.

nyfödd får presenter

Klassiska presenter att skicka till nyfödda

Några av de mest klassiska presenterna man brukar ge till nyfödda är mjuka saker som snuttefiltar, gosedjur och söta babykläder.

Snuttefilt

En söt liten snuttefilt är något som de flesta barn har fått och den brukar hänga med länge upp i åren. Du kanske till och med har fått den sparad åt dig av dina föräldrar i en minneslåda från din barndom. Snuttefilten brukar bli en trygghet som bebisen har med sig i barnvagnen, spjälsängen och i bilen på resa.

snuttefilt från Elodie Details
Snuttefilt från Elodie Details.

Barntallrik, barnmugg och barnbestick

Det är lite för tidigt att börja äta någon annan mat än bröstmjölk eller mjölkersättning men ändå är detta en av de vanligaste presenterna man ger till nyfödda. Det finns många fina set med barnvänlig tallrik, mugg och bestick som är på ett visst tema. Populära motiv är figurer från sagornas värld så som Pippi Långstrump eller Mumin.

Babykläder

Den första tiden ligger bebisen mestadels ner och vilar så det blir inte så mycket slitage på barnkläder. En vanlig present som ges till nyfödda är ett gulligt set med babykläder, kanske en body och några sköna strumpbyxor. Försök att ta reda på den nyföddes storlek så att du köper rätt, eller ta en större så kan den komma till användning inom nån månad. Små barn växer ju otroligt snabbt och kanske har föräldrarna redan säkrat upp bebiskläder för den första tiden.

Presenter som nyfödda har glädje av senare i livet

Livet som liten bebis är ganska inrutat och går inte ut på så mycket mer än att äta, sova, bajsa/kissa. Både bebis och förälder kanske är lyckligt ovetandes om vilka utmaningar som kommer senare i livet. Men det kan ju du som kanske varit med längre se till att lägga bra grund för genom en fin present som den nyfödde har glädje av senare i livet.

Startplåt för ekonomin

En sak som alla behöver tillgång till under sitt liv är pengar. En sak som sägs vara världens åttonde underverk är ränta-på-ränta effekten. Om du köper en global aktiefond för 1000 kr till den nyfödde och den får ligga där och växa i 18 år kommer den att vara värd 5 559 kr vid en årlig tillväxt på 10% (snittavkastningen på börsen).

Personlig bebisbok

En uppskattad gåva som man kan ha glädje av senare i livet är en personlig babybok där föräldrarna kan skriva om den första tiden. I boken kan de klistra in foton och skriva in datum för det första leendet, skrattet och vilket ord som först talades.

Babybok till nyfödd
Personlig bok till nyfödd