Grattis till körkortet

Att ta körkort är en stor händelse för många unga. Körkortet är en symbol för frihet, att kunna ta sig på egen hand med bil till kompisar, affären, jobbet och skolan. När någon precis har klarat uppkörningen är det tillfälle att skicka en hälsning med ett grattis till körkortet.

Man kör bil, kvällen

Förslag på present till körkortsgratulation

Vad kan man tänka sig att ge i present till någon som precis blivit godkänd och fått sitt körkort?

Det finns ju egentligen inga regler om att du måste ge present till någon som tagit körkort. Många har nog bara fått en klapp på axeln och en STORT GRATTIS-hälsning.

Men vi tycker ändå det kan vara kul att ge bort nåt litet för att gratulera lite extra. Det behöver ju inte vara nåt jättepåkostat utan kan ju faktiskt stanna vid en påse Ahlgrens-bilar och en blombukett.

Det här är några färdiga presentförslag och tips på present till någon som tagit körkort. Använd listan för att få inspiration till en bra körkortspresent:

  • Presentkort på drivmedel
  • Wunderbaum eller annan doftgran
  • Ahlgrens bilar godispåse
  • Hink med bilvårdsprodukter
  • Graverad nyckelring till bilnyckel
  • Sparbössa av formen som en bil
  • Korthållare eller plånbok (att förvara körkortet i)

Är det en 15-åring som fått godkänt att köra moppe kan du hitta på lämplig present som grattis till moppekortet.

Skicka grattis till körkortet med bud

Om du bor på annan ort än personen som just tagit körkort finns det flera möjligheter att skicka ditt grattis till körkortet hälsning med bud. Budtjänster finns för blommor och choklad med leverans till dörren i de flesta orter i Sverige (och utomlands).

Sen kan du ju såklart beställa presenter som levereras med post till mottagarens brevlåda, eller postutlämningsställe om det är ett större paket.

Hos Godisboxen kan man sätta ihop ett gottepaket med eget motiv eller välja på färdiga boxar med text ”Grattis till körkortet” eller ”Grattis till Lappen”. Har du egen bild och text kan du sätta ihop det själv vid beställningen.

Innehållet i presentasken kan anpassas så det är godis som du vet att mottagaren gillar. Det går också att inkludera till exempel lotter, vilket om turen är framme kan bli en helt ny bil!

Roliga tips på presenter till nybliven körkortsinnehavare

Till sist tänkte vi avsluta med några lite roligare tips på presenter som kan ges till nybliven innehavare av körkort av bil.

Multi-mugghållare till bilen

Du som haft bil ett tag, vet säkert hur det brukar se ut i bilen efter ett par långturer. Speciellt om du haft passagerare som inte tar fullt ansvar för skräp och sopor.

Mugghållare till bilen
Håller upp till 4 muggar och massa annat gott i bilen.

En multi-mugghållare håller ordning och reda på upp till 4 muggar + en massa annat. Överdelen är anpassningsbar så den till och med kan hålla fast i en take-away box med mat.

Yeti isskrapa

Förr eller senare kommer hen med nya körkortet att ha sin egen bil och behöva skrapa rutorna fri från is. Varför då inte göra det med en isskrapa som ser ut som snömannen Yetis hand?

Isskrapa, Yeti snöman
Skrapa bilrutan som Yeti, snömannen