Skicka blommor utomlands

Ibland vill man skicka blommor till någon som bor i utlandet. Det kan då kännas tryggt att göra beställningen hos en svensk florist som ingår i en internationell kedja av blomsterbud. Vilka svenska blombud erbjuder möjligheten att skicka blommor utomlands?

någon har skickat henne blommor med bud utomlands

Har du släktingar och vänner bosatta utomlands och vill uppvakta de genom att skicka blomsterbud? Känns det olustigt att behöva surfa in på en utländsk webbplats och beställa blommor?

Flera av de svenska blombuden online är anslutna till internationella nätverk av blomsterförmedlingar och florister.

Sortimentet av blommor varierar med landet

Vilket sortiment av blommor som du kan välja på beror på vilket land som mottagaren bor i. Blommorna plockas ut hos en lokal florist så nära mottagaren som möjligt.

När du ska beställa blommor börjar du därför med att välja vilket land du ska skicka till. Då får du se vilka blomsterarrangemang som finns att välja på. Rekommenderade webbplatser att börja på är:

lastbil med blommor på flaket

Hos Euroflorist ligger fokus på europeiska länder men du kan även välja att skicka blommor till mottagare i andra världsdelar. Avgift för bud och frakt kan variera beroende på land, men räkna med ca 100-300 kr.

Länder vi svenskar ofta skickar blommor till

Fler länder finns såklart att välja på och från Sverige är det många som skickar till mottagare i Norge, Danmark, Finland och England. Inom Europa sticker Spanien ut vilket beror på att många svenskar åker dit på semester och en del för att undvika uppvaktning på hemmaplan.

Tänk på tidsskillnaderna

Eftersom jordens länder använder olika tidszoner är det viktigt att ha koll på det om du planerar att skicka blommor med leverans samma dag. En bra sida att titta på är Reseledaren.nu som har både karta, tabell och kalkylator.