Skicka blommor utomlands

Ibland vill man skicka blommor till någon som bor i utlandet. Det kan då kännas tryggt att göra beställningen hos en svensk florist som ingår i en internationell kedja av blomsterbud. Vilka svenska blombud erbjuder möjligheten att skicka blommor utomlands?

någon har skickat henne blommor med bud utomlands

Har du släktingar och vänner bosatta utomlands och vill uppvakta de genom att skicka blomsterbud? Känns det olustigt att behöva surfa in på en utländsk webbplats och beställa blommor?

Flera av de svenska blombuden online är anslutna till internationella nätverk av blomsterförmedlingar.

Sortimentet av blommor varierar med landet

Vilket sortiment av blommor som du kan välja på beror på vilket land som mottagaren bor i. Blommorna plockas ut hos en lokal florist så nära mottagaren som möjligt.

När du ska beställa blommor börjar du därför med att välja vilket land du ska skicka till. Då får du se vilka blomster som finns att välja på. Två rekommenderade webbplatser att börja på är:

lastbil med blommor på flaket

Hos Euroflorist ligger fokus på europeiska länder men du kan även välja att skicka blommor till mottagare i USA, Australien och några enstaka länder i sydamerika. Avgift för bud och frakt kan variera beroende på land. Räkna med ca 100-200 kr.