Farsdagspresenter med bud

Fars dag firas över hela världen både för att fira nu levande pappor men också för att hedra minnet av förfäder. I Sverige firar vi genom att uppvakta pappor med farsdagspresenter och kanske göra något extra för honom på hans dag. Till pappor som bor en bit bort kan man beställa fars dag present som levereras med bud.


Hoppa snabbt till rätt avsnitt


Vilket datum infaller Fars dag i år?

ÅrDatum för Fars dag
202213 november
202312 november
202410 november
2024 9 november

Fars dag infaller lite olika datum runt om i världen. För oss som bor i Sverige infaller den alltid den andra söndagen i november, något vi delar med våra nordiska grannländer Norge och Finland. I Danmark firas Fars dag alltid den 5 juni.

Första gången som dagen firades var 19 juni 1910 i USA. Till Sverige kom traditionen först 1931 och firades då i juni men flyttades senare till november för att ligga bättre i tid i relation till Mors Dag.

År 1972 blev Fathers Day en nationell helgdag i USA och infaller där 3:e söndagen i november.

Hur firas Fars Dag i Sverige?

Ett vanligt förekommande sätt att fira Fars Dag är att bjuda pappa på frukost i sängen. En bricka med kaffe, lite tårta, blommor och kanske nån present är vanligt. Andra brukar fira genom att gå ut på restaurang och äta en god bit mat.

Kommersialiseringen av olika högtider har även anammat Fars Dag och många affärer och reklamutskick fokuserar på presenter till pappor i början på november.

Vanliga farsdagspresenter till omtyckta pappor

Den absolut vanligaste presenten att ge till pappor på Fars dag är en slips. Ungefär hälften av alla får en slips och den är då ofta blå, röd och randig.

slips är vanligaste farsdagpresenten
Slipsen är vanligaste farsdagpresenten

Andra vanliga farsdagspresenter är skjortor, böcker och strumpor. För de som är lite äldre och ger till sin pappa förekommer också whiskeyflaskor och kanske nåt luktagott som deodorant eller eau de cologne. Eftersom det är just i november och kylan börjar komma brukar många köpa mössor, långkalsonger eller tofflor så att pappa kan hålla sig varm.

En uppskattad present för småbarnspappan är något som barnen gjort själva. Varför inte låta barnen baka en kaka eller tårta med texten ”Världens bästa pappa”. Om du har köpt en present och vill låta barnen göra nåt extra, låt de göra ett eget kort där de tecknar och skriver nåt fint.

5 tips på presenter till fars dag med bud

Ens pappa kan bo på annan ort av många olika anledningar där det vanligaste är att vi helt enkelt blivit vuxna och flyttat hemifrån. Är det för långt bort för att åka dit och hälsa på kan man skicka en hälsning som en fars dag present med bud.

Det finns många olika typer av telegram med gåvor att beställa online, vilket är superenkelt och det går att anpassa de för att bli personliga!

  • Skicka en bok, en ofta uppskattad present på Fars dag. Bokus ger dig som köpare möjlighet att köpa boken och få den direkt skickad till en annan adress. Supersmidigt!
  • Skicka en nalle, finns många olika nallar med färdiga budskap eller möjlighet att skriva egna texter
  • Upplevelsepresenter finns på många olika teman. Vissa är lugna och andra actionfyllda. Välj en som du tror din pappa uppskattar och kan bli ett minne för livet. Kolla in utbudet hos:
  • Skicka blomsterbud, en bukett med vackra blommor som påminner om hur vacker människa din far är.
  • Godisbud, passar bra om din pappa är en gottegris. Det finns många olika sorters godispaket att välja på.