Skicka blommor till Finland

Har du en person som bor i Finland och som du vill uppvakta med ett blomsterbud? Du kan beställa det här i Sverige och en florist i Finland kommer att utföra uppdraget och leverera blommorna. Vi visar dig exempel på internationella och skandinaviska floristnätverk som jobbar på finsk mark.

en finlandsfärja full med blommor från sverige till finland

Du behöver inte åka ner till hamnen för att skicka blommor med finlandsfärjan över till Finland. Det finns många bra svenska hemsidor där du lägger din beställning.

Interflora

Vid beställning före kl 12 kan Interflora leverera redan samma dag i de större städerna i Finland. Till mindre finska orter tar det upp till två vardagar. Det finns färdiga förslag till olika högtider att välja på.

Euroflorist

De har partnerflorister utspridda över hela Finland. Utbudet av buketter är inte superstort men det finns många fina att välja på året runt. Blommorna kan variera efter säsong.

Att tänka på för blombud i Finland

I Finland finns inte samma tradition kring att lägga blommor vid kistan eller urnan på begravningar. Vill du att det ska göras bör du kontakta arrangören av begravningen.

Tidsskillnaden mellan Sverige och Finland är endast 1 timme vilket kan vara bra att ta hänsyn till när du lägger din beställning. Om floristen behöver din order före kl 12, ta reda på om de menar svenskt tid eller finsk tid. Ska blommorna levereras samma dag och de använder finsk tid måste du alltså lägga ordern senast kl 11 svensk tid.