Köpa och skicka rosor på nätet

Att skicka rosor är något man kan göra vid flera olika tillfällen. Det kan vara för att visa uppskattning, gratulera till en framgång eller på en födelsedag. Man kan också skicka rosor för att visa sin kärlek till någon man tycker om.

10-roda-rosor
En vacker bukett med rosor

Rosor passar vid många tillfällen

Att skicka rosor till någon kan egentligen aldrig bli helt fel. Genom historien är det den blomma som använts mest då vi gett blommor till varandra. Det finns mängder av olika varianter och färger på rosor där röda är vanligast.

De vanligast förekommande tillfällena då rosor används är för att visa kärlek till någon man älskar och förekommer ofta också vid begravningar. Antalet rosor i en bukett har en viss betydelse.

Betydelsen av antalet rosor i buketten

Vilken sorst blommor, vilken färg och antalet har olika betydelse, något som kallas för Blomsterspråket. Att ge bort röda rosor är något vi alla förknippar med kärlek och ömhet. Men visste du att antalet rosor har olika betydelse?

En röd rosDu är mitt allt
Två röda rosorJag vill resa bort med dig
Tre röda rosorNär får jag se dig på nytt
Fyra röda rosorJag ser upp till dig
Fem röda rosorJag gör vad som helst för dig
Sex röda rosorJag tvivlar på vad du säger
Sju röda rosorJag älskar dig
Åtta röda rosorJag är dig trogen för alltid
Nio röda rosorLåt oss vara ensamma tillsammans
Tio röda rosorVill du gifta dig med mig?

Tabellen ovanför gäller för röda rosor. Färgen på rosorna har också sin egen innebörd och betydelse. Den som ger bort vita rosor kan med det säga att man älskar den andres själ.

Vill man ge sin egen unika betydelse kan man såklart skriva det på ett medföljande kort. Mer om blomsterspråket och andra sorters blommor hittar du på sajten blomsterspraket.se

Skicka rosor med blombud

Hos blombud online kan man enkelt sätta ihop en egen blombukett med rosor. Vill man hellre låta floristen sätta ihop buketten finns det färdiga arrangemang att beställa.

Priserna varierar i hög grad med hur många rosor man vill skicka. En ros kostar kring 35 kr och kan kombineras ihop med grönt eller en brudslöja för 30-40 kr extra.

En lite större rosbukett med grönt och vitt (brudslöja) kostar mellan 300-400 kr inkl frakt. Vill man skapa ett riktigt WOW-moment finns det buketter som kostar nära 4000 kr. Innan du lägger en beställning kan du kolla om till exempel Euroflorist har aktiva rabattkoder som ger lite rabatt.

rosor-wow-ef

Rekommenderade blombud för rosor
» Euroflorist

» Interflora