Köpa rosor på nätet

En grov indelning av syftet med att köpa rosor på nätet är att man vill 1) plantera rosor eller 2) skicka rosor till någon. Till vilken hemsida man ska vända sig är helt olika beroende på syftet.

Eftersom den här sidan handlar om olika typer av ”-gram” som t ex chokladbud eller nallegram handlar den har artikeln om det senare alternativt; att köpa rosor online som ska skickas till någon.

Rosor passar många tillfällen

10-roda-rosorAtt skicka rosor till någon kan egentligen aldrig bli helt fel. Genom historien är det den blomma som använts mest då vi gett blommor till varandra.

Det finns mängder av olika varianter och färger på rosor där röda är vanligast.

De vanligast förekommande tillfällena då rosor används är för att visa kärlek till någon man älskar och förekommer ofta också vid begravningar.

Betydelsen av antalet rosor

Vilken sorst blommor, vilken färg och antalet har olika betydelse, något som kallas för Blomsterspråket. Att ge bort röda rosor är något vi alla förknippar med kärlek och ömhet. Men visste du att antalet rosor har olika betydelse?

En röd ros Du är mitt allt
Två röda rosor Jag vill resa bort med dig
Tre röda rosor När får jag se dig på nytt
Fyra röda rosor Jag ser upp till dig
Fem röda rosor Jag gör vad som helst för dig
Sex röda rosor Jag tvivlar på vad du säger
Sju röda rosor Jag älskar dig
Åtta röda rosor Jag är dig trogen för alltid
Nio röda rosor Låt oss vara ensamma tillsammans
Tio röda rosor Vill du gifta dig med mig?

Tabellen ovanför gäller för röda rosor. Färgen på rosorna kan också inneha unika meningar. Den som ger bort vita rosor kan med det säga att man älskar den andres själ.

Vill man ge sin egen unika betydelse kan man såklart skriva det på ett medföljande kort.

Mer om blomsterspråket och andra sorters blommor hittar du på sajten blomsterspraket.se

Skicka rosor med blombud

Hos blombud online kan man enkelt sätta ihop en egen blombukett med rosor. Vill man hellre låta floristen sätta ihop buketten finns det färdiga arrangemang att beställa.

Priserna varierar i hög grad med hur många rosor man vill skicka. En enkel röd ros kostar kring 35 kr och kan kombineras ihop med lite grönt eller en brudslöja för 30-40 kr extra.

En lite större rosbukett med grönt och vitt (brudslöja) kostar mellan 300-400 kr inkl frakt. Vill man skapa ett riktigt WOW-moment finns det buketter som kostar nära 4000 kr. Se denna från Euroflorist.

rosor-wow-ef


Rekommenderade blombud för rosor
» Euroflorist
» Bringbloom

» Interflora