Chokladprovning i Göteborg

En gåva som passar perfekt till en chokladälskande vän är att få prova ny choklad. Om din vän bor i Göteborg hittar du här en bra lista över vilka som erbjuder chokladprovning i Göteborg.

chokladprovning-goteborg

 Berzelii Choklad

På Korsgatan 13 i Göteborg ligger Berzelii Choklad där man kan botanisera bland massor av goda praliner, tryfflar och hemlagad konfekt. Vill du baka din choklad själv kan du här också köpa högklassig kakao.

I butiken säljs också färdiga chokladpaket för att ge bort som present. Det finns askar i flera olika storlekar.

Sex dagar i veckan kan man boka in en chokladprovning. Många köper denna upplevelse som present eller som en gruppaktivitet för arbetslag. Chokladprovningen består av föreläsning om chokladens historia, följt av provsmakning. Hela aktiviteten tar ca 2 timmar. Läs mer här.

La Praline

På Backa Strandgata ligger La Praline, som också erbjuder chokladprovning. Under sessionen får man känna hur riktig choklad ska smaka och vad som karakteriserar sådan. För att boka chokladprovningen måste man vara minst 8 personer. För att veta mera kontakta Jean-Claude eller Katharina. Läs mer här.

Ge bort chokladprovning för två

Ett smidigt sätt att ge bort chokladprovning på är att köpa presentkort hos någon av de stora sajterna inom upplevelsepresenter. En fördel med det är att mottagaren av presenten själv kan styra var och när chokladprovningen ska utföras.

Vi rekommenderar att boka chokladprovning via Upplevelse.com. Det kostar 349 kr och presenten levereras i en snygg presentask med värdebevis och broschyr.

Presentkortet är ett värdebevis som används genom att boka eventet online. Själva utförandet av provningen genomförs därefter hos någon av de samarbetspartners som är anslutna till eventföretaget. Beroende på vilka aktuella partners som finns kan det bli chokladprovning i Göteborg eller på annan ort.