Chokladprovning i Göteborg

En gåva som passar perfekt till en chokladälskande vän är att få prova ny choklad. Om din vän bor i Göteborg hittar du här en bra lista över vilka som erbjuder chokladprovning i Göteborg.

chokladprovning-goteborg

 Berzelii Choklad

På Magasinsgatan 12 i Göteborg ligger Berzelii Choklad, en populär butik med chokladpraliner där du kan botanisera bland massor av goda praliner, tryfflar och hemlagad konfekt. Vill du baka din choklad själv kan du här också köpa högklassig kakao.

I butiken säljs också färdiga chokladpaket för att ge bort som present. Det finns askar i flera olika storlekar.

Sex dagar i veckan kan man boka in en chokladprovning. Många köper denna upplevelse som present eller som en gruppaktivitet för arbetslag. Chokladprovningen består av föreläsning om chokladens historia, följt av provsmakning. Hela aktiviteten tar ca 2 timmar. Läs mer här.

För de som är intresserade av chokladtillverkning i Göteborg erbjuder Göteborgs Chokladfabrik kurser där du kan lära dig konsten att skapa utsökta chokladkreationer. Kursen hålls i Kronhusbodarna på Postgatan 6.

Ge bort chokladprovning för två

Ett smidigt sätt att ge bort chokladprovning på är att köpa presentkort hos någon av de stora sajterna inom upplevelsepresenter. En fördel med det är att mottagaren av presenten själv kan styra var och när chokladprovningen ska utföras.

Chokladprovning för 2, upplevelsepresent hos Upplevelse.com

Vi rekommenderar att boka chokladprovning via Upplevelse.com. Det kostar 334 kr och presenten levereras i en snygg presentask med värdebevis och broschyr.

Presentkortet är ett värdebevis som används genom att boka eventet online. Själva utförandet av provningen genomförs därefter hos någon av de samarbetspartners som är anslutna till eventföretaget. Beroende på vilka aktuella partners som finns kan det bli chokladprovning i Göteborg eller på annan ort.

Ett annat företag som också har massor av upplevelsepresenter kopplade till choklad är Live it. De har choklad- och vinprovning, pralinkurser och rom- och chokladprovning. Se hela utbudet här.