Recension av Testagram månadsbox för mars

Testagram låda

Ett paket med okänt innehåll är som en present på sin födelsedag eller julklapp på julafton. Överraskningsmomentet är förenat med en känsla av spänning och glädje. Med Testagram kan man få detta en gång i månaden. Det kostar 99 kr och fungerar som en prenumerationstjänst.

Vi bestämde oss för att prova och här kommer vår recension av Testagram. Testfamiljen består av två vuxna och två barn (7 & 10 år).

Innehållet i Testagrammet

Månadsboxen vi beställde var den för mars månad 2016. Testagrammet kom i en vanlig brun papperslåda med Testagrams logotyp på. I lådan fanns det 7 produkter och 1 värdecheck. Fem av produkterna var ät- eller drickbara och det kändes som att temat på de var att det skulle vara ”sockerfritt”.

Produkterna var:

  • Testprodukterna i månadsboxenVitamin Well Free Mind, en kolsyrad dryck med smak av grönt äpple, nypon och extrakt från grönt te.
  • Jordnötssmör, Green Choice Organic Peanut Butter Crunchy. Gjord på organiskt odlade jordnötter och där man låtit några jordnötter vara i små bitar istället för att helt mosa sönder. Riktigt god!
  • Nellie Dellies, en chokladbar med 70% kakao och hallonbitar. Den innehåller tydligen Stevia som sötningsmedel men den kändes väldigt osötad. För att vara 70% choklad kändes den väldigt stark och den gillades absolut inte av barnen. Jag som vuxen och som bara köper hög-procentig choklad tyckte den var lite väl besk i eftersmaken.
  • Gainomax Protein Low Carb Bar, en mjuk proteinbar med kola och krisp. Finns i tre olika smaker. Vi fick den som var med Caramel och den var riktigt god faktiskt! Skulle kunna funka som godis till och med. Har bara 3% tillsatt socker.
  • Läkerol Ginger Lime, halstabletter med frisk och god smak.
  • SB12 Boost Tuggummi, som hjälper till att motverka dålig andedräkt. Innehåller också fluor som stärker tändernas mineralisering.
  • Gainomax Kvarg värdecheck 20 kr, produkten är färskvara och här måste man hämta ut den själv i närmaste butik som säljer den.
  • Vaseline Intensive Care, en spray lotion med snabb absorption.

Kommentarer kring innehållet

Alla tyckte det kändes roligt att få ett paket som ingen visste vad det var för något i. Alla produkterna var dessutom helt nya för oss i familjen vilket gjorde det extra roligt och spännande att sen få prova produkterna. Att det var övervägande sånt man kunde smaka på var väldigt uppskattat av just barnen i familjen.

Unboxing månadsbox Testagram mars 2016

Gainomax bar, Läkerol halstabletter och Vitamin Well drycken var de tre som barnen gillade mest. Chokladbaren från Nellie Dellies föll de absolut inte i smaken. Även vi vuxna tyckte den var lite för besk i smaken.

Jordnötssmöret var det bara de vuxna som kunde äta på grund av allergi. Just allergier kan ju göra att

Att vi fick en värdecheck kändes inte riktigt bra. Förstår tanken bakom eftersom kvarg är en färskprodukt och inte kan skickas i ett brev/paket som kan bli liggandes på nåt postutlämningsställe över helgen. Men tidigare erfarenhet av värdecheckar är att långt ifrån alla butiker har produkten i sitt sortiment. Att behöva jaga runt på olika butiker bara för att få ut produkten värd 15-25 kr gör det lite ovärt.

Värdet av produkterna i boxen

Testagram utlovar en garanti om att det totala värdet på produkterna i en box ska uppgå till minst 150 kr. Med boxen följde det en beskrivning av de olika produkterna och där anges ett rekommenderat pris på varje ingående produkt.

Vi gjorde en egen värdering över värdet genom att kolla runt på lite olika nätbutiker men också på en lokal ICA Maxi stormarknad. Så här blev resultatet av den här månadens Testagram.

Summa: 254 kr 222,50 kr
Produkt Rek.pris Butikspris
Vaseline Intensive care 50 kr 59 kr (Lyko)
SB12 Boost Tuggummi 59 kr 49 kr (Apotea)
Vitaminwell Free Mind 35 kr 18,50 kr (ICA Maxi)
Green Choice Chunky Peanut Butter 37 kr 40 kr (Mathem)
Läkerol Ginger Lime 13 kr 11 kr (ICA Maxi)
Nellie Dellies 25 kr 12 kr (ICA Maxi)
Gainomax Protein Low Carb Bar 20 kr 17,50 kr (ICA Maxi)
Gainomax Kvarg 15 kr 15,50 kr (ICA Maxi)

Det totala värdet enligt Testagrams egen värdering var ju långt över det garanterade på 150 kr. Deras värdering var dock en liten bit högre än den faktiska värderingen om man jämför mot nätbutiker och en stormarknad. De allra flesta produkterna hölls sig nära rekommenderat pris, men det fanns undantag som t.ex. Nellie Dellies chokladbar med hallonkrisp som fanns att köpa för mer än 50% lägre pris på ICA. Vår värdering var dock med god marginal över det utlovade minstabeloppet på 150 kr.